12 evenementen

Om het netwerk van Flanders Make te versterken en te verdiepen , organiseren we jaarlijks tal van evenementen. Verder nemen we zelf actief deel aan heel wat activiteiten van andere organisaties. Inspireren tot innovatie is telkens het ultieme doel. We zijn ervan overtuigd dat netwerking een brug kan slaan naar onderzoek en innovatie. Daarom stimuleren we onderlinge contacten tussen bedrijven en ideeënuitwisseling over hot topics voor de industrie. Ook delen we onze onderzoeksresultaten in verschillende domeinen liefst met zoveel mogelijk vakexperts en willen we continu de vinger aan de pols houden om te weten wat er leeft. Zo kunnen we sneller en beter inspelen op nieuwe innovatienoden.

Met deze drijfveren in het achterhoofd organiseerden we in 2016 in totaal 12 Flanders Make events:

 1. Seminarie: Increase the efficiency of rotating machines and vehicle drivetrains, Leuven, 13 januari 2016
 2. Seminarie: Model-based functional engineering, Affligem, 2 februari 2016
 3. Seminarie: Improving systems engineering of mechatronic systems, Leuven, 3 maart 2016
 4. Workshop: Non destructive testing of adhesive bonding, Saarbrücken, 10 maart 2016
 5. Event: De makers (i.s.m. UNIZO), Leuven, 24 maart 2016
 6. Technological trade mission: Vehicle of the future, Graz, 23-26 mei 2016
 7. Flanders Make ledenevent, Volvo Truck, Oostakker, 2 juni 2016
 8. Middag van de maakindustrie, OMC Turnhout, 16 juni 2016
 9. Flanders Make Seminar Day, Edegem, 29 september 2016
 10. Voka Industry 4.0 roadshow: Voertuig van de Toekomst, Lommel, 21 oktober 2016
 11. Flanders Make symposium, Mechelen, 22 november 2016
 12. Inspiratiesessie: Groeien als KMO in Antwerpen en Vlaams-Brabant, 1 december 2016

Sommige evenementen zijn intussen vaste waardes geworden. We lichten graag enkele initiatieven uit…

 

Ledenevent

Traditiegetrouw organiseert Flanders Make elk jaar een netwerkevent voor zijn leden. Dit vindt telkens plaats bij een lidbedrijf, dat de gelegenheid krijgt om zijn onderneming voor te stellen met een presentatie en een rondleiding doorheen het bedrijf. Innovatie vormt hierbij de rode draad. . In het voorjaar van 2016 was Volvo Truck de plaats van afspraak. Voor Flanders Make is dit tevens een uitgelezen kans om de aanwezige leden te informeren over zijn activiteiten.

 

Seminaries & workshops

In 2016 opteerde Flanders Make ervoor om alle initiatieven te optimaliseren en in de mate van het mogelijke en het wenselijke samen te brengen. Zo krijgt elke doelgroep de kans om op 1 dag en 1 locatie up-to-date te blijven over diverse onderzoeksdomeinen.

 

Netwerkevents voor KMO’s

Speciaal voor KMO’s uit de maakindustrie organiseert Flanders Make netwerkevents die focussen op innovatie. Dit is een ideale gelegenheid tot eerste kennismaking én een inspiratiekans voor bedrijfsleiders. Op termijn hopen we ze warm te maken voor innovatie en open samenwerking aan onderzoeksprojecten. Tijdens 3 momenten in 2016 legde Flanders Make contacten met bedrijven gevestigd in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant: 2 events werden georganiseerd in overleg met de respectievelijke innovatiecentra en 1 in samenwerking met de Open Manufacturing Campus (OMC).

 

Eerste symposium

In november 2016 organiseerde Flanders Make voor het eerst een jaarlijks symposium. Onze ambitie? Deze gebeurtenis laten uitgroeien tot hét evenement voor de Vlaamse Maakindustrie.

Meer dan 300 geïnteresseerden uit de industrie, kenniscentra en de overheid namen eraan deel. Zij kwamen hun expertise delen over topics die relevant en actueel zijn voor de brede maakindustrie en lichtten hun meest waardevolle innovatiegerelateerde cases toe. Ook Flanders Make zette zijn eigen expertise en onderzoeksresultaten in de verf. Bovendien konden de deelnemers tijdens de netwerkpauzes, de lunch en het diner demonstraties bijwonen. Het is onze ambitie om dit event jaarlijks te organiseren met top keynote sprekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld.

Benieuwd naar dit event? Klik hier voor meer info.

 

Deelname aan externe events

Uiteraard is Flanders Make ook present op lokale en internationale evenementen van andere organisaties (o.a. seminaries, conferenties en vakbeurzen) met presentaties en demonstraties. Daarbij zetten we niet enkel de projectresultaten van ons strategisch onderzoeksdomein in de verf, maar ook het technologische nut voor de hele industrie. Daarnaast treedden we in 2016 op als gastheer tijdens externe events (o.a. ‘De Makers’ van Unizo en de Voka Industrie 4.0 roadshow) en namen we het dagvoorzitterschap binnen het thema “Autonomous Driving” voor onze rekening op de Bits & Chips Smart Systems beurs.