Additive manufacturing for serial production

In het kader van dit onderzoek realiseren we nieuwe en verbeterde Additive Manufacturing processen en machines. Zo kunnen we de kracht en snelheid van productietechnieken verbeteren en wordt serieproductie van onderdelen mogelijk.

Projecten

NEXT-GENERATION ADDITIVE MANUFACTURING RESEARCH INFRASTRUCTURE

In het kader van dit project ontwikkelt Flanders Make een open en modulair platform voor additieve productie om de productiesystemen te verbeteren. Het platform groepeert en controleert alle processen die nodig zijn om componenten te bouwen die ontstaan door metaalpoeder te verhitten in een poederbed met krachtige en nauwkeurige lasers.

 

INTEGRATED PRODUCTION CHAIN FOR ADDITIVE MANUFACTURING OF STRUCTURAL APPLICATIONS IN POLYMER MATERIALS

In dit onderzoek gaan we na hoe we additive manufacturing (o.a. 3D-printing) kunnen integreren in productielijnen voor serieproductie aan lage prijzen. De bedoeling is om deze techniek ingang te laten vinden in een bredere markt.

 

COMBINATION OF LASER ADDITIVE, LASER SUBTRACTIVE AND OTHER LASER PROCESSES FOR IMPROVED FUNCTIONAL PART CHARACTERISTICS

Een hogere productiviteit heeft vaak een negatieve impact op de inwendige (densiteit) en uitwendige (ruwheid) kwaliteit van producten. Componenten op poederbasis die geproduceerd worden door laser-AM (additieve productie) moeten vaak nog nabewerkt worden om ze te verbeteren. Dit onderzoeksproject loopt van februari 2016 tot januari 2020 en is erop gericht een hybride proces te ontwikkelen voor nieuwe AM-toepassingen. Door additieve en subtractieve lasertechnologieën te combineren zou de nood aan nabewerking (frezen, slijpen, verdichten, enz.) moeten verkleinen. Bovendien levert het meer nauwkeurige, minder poreuze en meer robuuste producten op.