Isabel Van de Weyenberg

“In deze organisatie kan je echt jezelf zijn”

Burgerlijk ingenieur materiaalkunde Isabel Van de Weyenberg ruilde haar job in een productieomgeving in 2012 in voor een meer onderzoeksgerichte functie bij de voorganger van Flanders Make, Flanders’ DRIVE. “Ik wilde liever geen brandjes meer blussen, maar toekomstgericht werken in een organisatie die meer gefocust is op onderzoek en ontwikkeling.” Binnen Flanders Make is zij vandaag actief als onderzoeker en projectleider. Isabel coördineert vier projecten in de materiaalsfeer, waarbij ze zorgt voor de interne inhoudelijke coördinatie en instaat ook voor de communicatie met de betrokken bedrijven en de financiële opvolging.

“Twee jaar geleden ben ik toch even vertrokken bij Flanders Make, en ben ik kort terug in een productieomgeving gaan werken. Maar vervolgens heb ik heel bewust opnieuw voor Flanders Make gekozen. Wanneer je een eerste keer gaat solliciteren bij een werkgever, blijft de organisatie toch een black box voor je. Bij mijn terugkomst wist ik heel goed naar welke organisatie ik terugkeerde. Wat mij enorm aanspreekt in mijn job is de nauwe samenwerking tussen onderzoekers en bedrijven. Er ontstaat een nauwe band met de bedrijven waarmee je de onderzoeksprojecten doet. Door deze synergie hou je de vinger aan de pols op het vlak van de realiseerbaarheid van de ideeën en hun praktische implementatie. Het is méér dan onderzoek pur sang. Het is constant balanceren tussen innovatie en creativiteit enerzijds en realiseerbaarheid anderzijds. Je verliest de praktijk nooit uit het oog. En als je dan uiteindelijk bereikt wat je hebt vooropgesteld, en merkt dat de mensen rondom je tevreden zijn met de resultaten, geeft dat de grootste voldoening.”

 

Volwassen geworden

“Flanders Make is op korte tijd sterk gegroeid en een behoorlijke versnelling hoger geschakeld. Waren we vroeger bij Flanders’ DRIVE met een 50-tal medewerkers, dan tellen we er nu bij Flanders Make meer dan 100, in Leuven en Lommel samen. En dat is nog buiten de diverse universitaire onderzoeksgroepen gerekend. Onze werkomgeving wordt steeds internationaler. Die groeispurt voelt weleens beangstigend aan, want het team breidt fors uit, en er worden heel veel nieuwe projecten opgestart, maar de tijd is er rijp voor. Tegelijkertijd merk ik dat ook de mentaliteit enigszins veranderd is. Flanders Make is volwassen geworden, zeg maar, en de organisatie begint steeds meer in een groter verhaal te passen. De projecten die we aangaan, zijn nog meer onderbouwd. Het is heel fijn om daar deel van uit te maken en mee die meerwaarde voor de industrie te creëren. Bovendien vind ik dat je in deze organisatie echt volledig jezelf kan zijn. Daar hecht ik ontzettend veel belang aan: het schenkt je het vertrouwen om het beste van jezelf te geven.”

Isabel Van de Weyenberg

“Het is heel fijn om deel uit te maken van een groeiende organisatie en mee die meerwaarde voor de industrie te creëren.”

Isabel Van de Weyenberg