Manufacturing of high-precision products

Flanders Make wil een doorbraak realiseren in de productie van zéér precieze componenten die voldoen aan de hoge functionele en technologische eisen van moderne industriële systemen.

Projecten

 

INTEGRATED LASER HARDENING FOR PROTOTYPES AND SMALL SERIES OF COMPLEX COMPONENTS

Voor prototypes en kleine series van complexe mechanische onderdelen neemt de harding een aanzienlijke doorlooptijd in beslag. Bovendien houdt het ook een nauwkeurigheidsrisico in. Het doel van dit project is de ontwikkeling van een hybride productieplatform waarbij een multi-assige bewerkingscombinatie en laserharding geïntegreerd worden. Zo daalt de doorlooptijd met 75% tot 90% voor de aanmaak van prototypes en kleine series. Een bijkomend voordeel van de integratie is de grotere nauwkeurigheid, want de onderdelen hoeven niet meer op- en afgenomen te worden.

 

NEXT GENERATION MANUFACTURING PLATFORM FOR AEROSPACE COMPOSITES

Luchtvaartonderdelen gemaakt van composietmateriaal zijn ‘near-netshape’ producten. Dat wil zeggen dat ze nog een laatste nabewerkingsstap (ontbramen, boren etc.) moeten ondergaan voor ze de gewenste functionaliteit hebben of geassembleerd kunnen worden. Door de specificiteit van composiet is dat echter een dure en gecompliceerde operatie. Bovendien focuste onderzoekswerk dat tot dusver hierrond gebeurde altijd op één enkel aspect, zodat er slechts gestaag vooruitgang geboekt werd.

De doelstelling van dit onderzoeksproject, dat loopt van 1 februari 2016 tot 31 januari 2018, is daarom de ontwikkeling van een geïntegreerd platform voor een kostenefficiënte nabewerking van luchtvaartcomposieten. Dergelijke aanpak moet leiden tot een reductie van de tijd voor productie en kwaliteitscontrole, en verminderde productiekosten. Zowel de processtrategie, de gereedschappen als de werkwijze zullen gestroomlijnd worden.